Flashmb... Για κάποιους είναι γνωστή η φάση και για κάποιους άλλους όχι. Επειδή πιστεύω πως αξίζει όλοι να είναι ενήμεροι για το τί σημαίνει και τι συμβαίνει στα flashmobs διαβάστε το να πάρετε μια γεύση!
Ένα flashmob δημιουργείται όταν μια ομάδα ατόμων που φαινομενικά βρίσκονται τυχαία σε ένα χόρο, αρχίζουν να κάνουν όλοι μαζί μια οργανωμένη πράξη που δεν έχει κανένα νόημα και ο μόνος λόγος που πραγματοποιείται είναι η διασκέδαση, ή η σάτιρα, ή μια καλλιτεχνική - δημιουργική έκφραση!
Η πρώτη προσπάθεια για ένα flashmob οργανώθηκε από τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Harper. Απέτυχε όμως γιατί οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, που ήθελε να μαζευτεί ο Bill Wassik και η παρέα του, έμαθαν για το γεγονός και πραγματικά κατέστρεψαν αυτή την ιδέα! Μετά από λίγο καιρό άρχισε πάλι τις προσπάθειες του ο Wassik αλλά για να αποφύγει τα προβλήματα τις πρώτης του απόπειρας, μάζευε λίγα λίγα άτομα, μόλις κάποιες ώρες πριν το event. Έτσι στις 3 Ιουνίου του 2003 μαζεύτηκαν γύρω στα 130 άτομα σε ένα πολυκατάστημα και συγκεκριμένα περιμετρικά από ένα ακριβό χαλί, και όποτε κάποια από τις πωλήτριες έκανε την εμφάνισή της αυτοί απαντούσαν πως είναι όλοι συγκάτοικοι σε ένα αχυρώνα κάπου έξω από την πόλη και σκόπευαν να αγοράσουν ένα χαλί, και πως όπως για όλες τις αποφάσεις μέσα στο σπίτι έτσι και αυτή θα την πάρουν ομαδικά!
Στη συνέχεια εισέβαλαν σε ένα ξενοδοχείο και αφού γέμισαν την είσοδο και τον ημιόροφο άρχισαν να χτυπάνε παλαμάκια για 15 δευτερόλεπτα! Και το "μαγικό" είναι ότι όσο γρήγορα μαζεύοντε, τόσο γρήγορα εξαφανίζοντε όλα αυτά τα άτομα... Από εκείνη τη στιγμή και μετά οργανώνονταν τέτοιες συγκεντρώσεις αυθόρμητα και μέχρι τώρα έχουν γίνει εκατοντάδες!
Μαξιλαροπόλεμος, χειροκροτήματα, συγχρονισμένοι χοροί και μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων να μένει ακίνητη στη μέση μιας πολυσύχναστης πλατείας ή ενός δρόμου, είναι κάποιες από τις πιο συνηθισμένες και πετυχημένες ιδέες για flashmob! Δοκίμασε και εσύ και κάνε την αρχή με την ιδέα σου, βλέποντας την μετά να πραγματοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο! Δές κάποια video παρακάτω να καταλάβεις και στην πράξη πως λειτουργεί...